Musim cuti perayaan ni memang ramai lah nak balik kampung kan? Tapi jap….bagaimana dengan minyak enjin kenderaan anda? Mestilah kena jaga untuk pemanduan yang lebih selesa kan??? Tapi ramai yang lambat untuk tukar minyak enjin. Hmmmmmm boleh dikatakan setiap pemilik kereta menunggu lebih lama sedikit dari sela masa atau bacaan odometer yang ditetapkan untuk melakukan penukaran minyak.

Malah kadangkala mungkin terasa malu apabila anda akhirnya membawa kereta anda untuk penukaran minyak. Namun kadangkala dalam hidup ada saja perkara penting yang harus dilakukan dan menukar minyak tidaklah menjadi keutamaan dalam kehidupan kita yang sibuk.

Tetapi sebelum melewatkan penukaran minyak anda terlalu kerap, anda mungkin ingin tahu apa yang sebenarnya berlaku jika anda menunggu terlalu lama untuk membiarkan minyak lama terus digunakan.Untuk menjawab soalan itu, kita perlu berbalik kepada satu perkara asas, iaitu tujuannya dan mengapa anda menukar minyak dalam kenderaan anda.

Minyak enjin perlu ditukar kerana ia akan tercemar. Fungsi minyak enjin adalah untuk menyejukkan enjin, membersih, menyendal kelegaan (clearance) bahagian enjin dan melincirkan pergerakan enjin. Apabila minyak sudah lama dan menjadi kotor setelah sentiasa mengalir melalui enjin dan membersihkannya, ia tidak lagi mampu melakukan empat fungsi tersebut.

Satu lagi sebab untuk menukar minyak anda adalah disebabkan oleh suhu operasi enjin yang akan membakar minyak tersebut. Jika pemukaran minyak anda ditangguhkan, enjin berpotensi membakar minyak dan berkurangan sehingga menyebabkan kegagalan fungsi enjin anda.

Kita juga nak kereta kita jadi lebih powerrrrrr dan tip top bila dipandu! So apa solutionnya? Semestinya Cleantech Oil la!! Cleantech oil akan memberi keselesaan pemanduan yang terbaik untuk anda. Semestinya minyak enjin yang teramat berkualiti tinggi! 

Ramai telah mengatakan bahawa Cleantech Oil adalah minyak enjin yang thorbaikkk lah! Apa yang tak baik nya dah semua dicovernyaa Idle Temperature, LESS FRICTION, OPTIMIZE POWER dan semestinya CLEAN ENGINE yang semesssstinya akan memberikan enjin anda more powerfull dan memang selesa la nak memandu nak balik kampung!

   

Tunggu apa lagi?? Berminat?? Boleh hubungi pihak kami dengan segera untuk mendapatkannya!! 

Phone: +6017-9669 563

Address:
Tingkat 2, PT 158 Taman Damai Perdana, Mukim Padang Enggang, Wakaf Che Yeh , Jalan Kuala Krai, 15150 Kota Bharu, Kelantan

Email: info.cssb@cleantechgroup.my

https://www.facebook.com/cleantechgroup/

Leave a comment