PT 558, Tingkat 2, Taman Damai Perdana, 15150, Wakaf Cheyeh Kota Bharu, Kelantan

Kelapa Mawar Hasil Kacukan Hibrid Menghasilkan Kelapa Renek/Rendah Terbaik.

Semestinya kita tahu kelapa ni banyak kegunaannya. Aiskrim kelapa, air tuak kelapa, air kelapa muda dan santan merupakan produk boleh kita hasilkan melalui kelapa.

Kelapa Mawa boleh mencapai ketinggian 15 meter. Kelapa ini dihasilkan dari hidbrid campuran pendebungaan silang antara kelapa rendah malaya dan kelapa tinggi afrika. Mawa merupakan hasil kacukan anak oversea. Dalam setandan kelapa mawa mampu mengeluarkan 14-16 biji buah kelapa.Warna daun, bunga dan buahnya sama ada hijau atau jingga pucat bergantung kepada pokok induk (pokok Kelapa Rendah Malaya).

Kelapa mawar merupakan kelapa yang amat popular kerana ianya salah satu kelapa yang berkualiti tinggi dan dapat menghasilan kualiti santan yang terbaik. Santan merupakan satu bahan penting pada masa kini untuk masakan dan semestinya perlu menggunakan kelapa yang terbaik untuk hasilkannya.

Kami di CT Food Industries merupakan pengeluar santan yang terbaik kerana kelapa mawar lah menjadi pilihan kami untuk menghasilkan santan. Santan kami yang dikenali sebagai Santan Amiina menggunakan sekitar 5-6 biji kelapa untuk menghasilkan santan asli yang betul2 pekat tanpa campuran sebarang air mahupun pemekat santan. Macam mana nak dapatkannya? Refer gambar dibawah

Lokasi penghantaran ?
Kami membuat penghantaran ke seluruh Semenanjung.

Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi kami
wasap.my/+60129669490/naksantansegar

#SANTANAMIINA
#CTFOODINDUSTRIES
#SANTANBUMIPUTRA

Leave a comment