fbpx

MASAK GUNA MINYAK KELAPA??

SEBENARNYA BANYAK KELEBIHAN MINYAK KELAPA NI. ANTARANYA…..

KESTABILAN MINYAK MASAK DAN MENINGKATKAN TENAGA!

Minyak kelapa merupakan salah satu sumber yang sangat penting yang dapat meningkatkan tenaga dalam tubuh. Kandungan kalori yang cukup tinggi menjadikannya salah satu sumber nutrisi herbal yang dapat membantu meningkatkan tenaga secara instan.

 

EJEN ANTI BAKTERIA!

 


Minyak kelapa telah diperakui mengandungi asid laurik yang berfungsi sebagai ejen anti bakteria dan anti kulat. Segala kesan bakteria dan kulat dapat diatasi apabila mengamalkan minyak kelapa. Justeru, seseorang itu akan sentiasa sihat dan kurang terdedah kepada penyakit.

 

APA LAGI KELEBIHAN MINYAK KELAPA?

Menurut beberapa kajian yang telah dilakukan minyak kelapa adalah antara makanan semula jadi paling sihat di dalam dunia. Terutama di kawasan asia, minyak kelapa banyak digunakan untuk pelbagai produk kesihatan. Penyelidikan juga membuktikan bahawa minyak kelapa mengandungi lemak sihat

Bagi yang menjaga kesihatan, anda tidak perlu risau kerana kandungan lemak yang terdapat dalam minyak kelapa ini akan ditukarkan menjadi tenaga dan tidak tersimpan sebagai lemak tepu kerana ia mudah dicerna. Maafaat yang terdapat dalam minyak kelapa ini juga dapat membantu pesakit Alzheimer, kerana ia mampu memperbaiki semula fungsi otak.

Ramai orang mengatakan bahawa lemak yang terkandung dalam minyak kelapa menyebabkan penyakit jantung, sebenarnya ia sebaliknya. Minyak kelapa mengandungi lemak yang mampu mencegah kita daripada penyakit jantung, darah dan kolestrol tinggi.

Memang banyak khasiat minyak kelapa yang sangat menakjubkan. Ianya sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan anda. Untuk yang nak dapatkan minyak kelapa.

CT Food Industries juga menghasilkan MINYAK KELAPA AMIINA.

 

Leave a comment